romanella.at.ua Понеділок, 29.04.2024, 16:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Цікаві новини [21]

Нові вірші
[04.11.2011][Гумор]
Прощай, мамо ... (0)
[04.11.2011][Гумор]
Він пива хоче. (0)
[04.11.2011][Гумор]
Тату! Невже телефончик не візьмеш? (0)
[04.11.2011][Гумор]
Тому що межі інтегрування не позначені ... (0)
[04.11.2011][Гумор]
Сім сім сім (0)

Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика
[center]

Погода в Калуші

Головна » 2011 » Листопад » 12 » Неприємності і поганий настрій продовжують життя
16:44
Неприємності і поганий настрій продовжують життя


Люди, які витрачають весь свій час на рутинну роботу і багато в чому сумніваються, з більшою ймовірністю доживуть до глибокої старості. А сміх, незважаючи на відоме судження, не продовжує життя. До такого невтішного висновку прийшли вчені з каліфорнійського університету в Ріверсайді. 
Американські психологи спираються на дані тривалого соціологічного експерименту під назвою «Longevity Project».

Експеримент розпочався понад півстоліття тому, коли доктор психології Льюїс Терман склав список з півтори тисячі випробовуваних, яким в 1921 році виповнилося по десять років. Метою експерименту стало вивчення впливу емоційного стану індивідума на тривалість його життя.

Вчений встановлював психологічні портрети учасників, які доповнювалися подробицями кожне десятиліття. Учасники повинні були ділитися з Терманом своїми переживаннями і доповідати про роботу і сімейних відносинах в певні моменти життя.

На початку дев’яностих послідовники Термана вирішили завершити експеримент, скориставшись архівами відомого психолога і його колег. Серед документів виявилися дані про навчання в школі та університеті, звіти про військову службу, трудові книжки – у тому числі, вже померлих піддослідних.

Тільки до нинішнього моменту психологи остаточно завершили моніторинг та систематизацію отриманих даних. Аналіз інформації, яка накопичувалася дев’яносто років, привів до несподіваного результату: ключ до довголіття – песимізм. Саме ті з учасників експерименту, які померли задовго до його закінчення, відрізнялися особливою життєрадісністю та почуттям гумору.

«До похилого віку дожили, в основному, скнари і скептики. Справа в тому, що оптимістичний погляд на життя часто загрожує самовпевненістю. У результаті оптимісти втрачають почуття розважливість: вони люблять випити, покурити і зовсім не піклуються про здорове харчування », – цитує The Daily Mail доктора Фрідмана, одного з провідних фахівців« Longevity Project ».

Всупереч здоровому глузду, життя безтурботних оптимістів не продовжується ні від сприятливого емоційного фону, ні від безлічі друзів і домашніх тварин. Успіх довголіття, вважають каліфорнійські дослідники, полягає в зневазі задоволеннями, наполегливій праці і пізньому виході на пенсію.

«Найоптимістичніші і веселі учасники прожили набагато менше тих, хто, наприклад, не відрізнявся почуттям гумору або ніколи не жартував», – зауважив колега Фрідмана.

Подібний висновок не означає повної відмови від оптимістичної оцінки заради продовження життя. Навпаки, тільки своєчасний оптимізм може допомогти вирішити проблеми або вийти з кризи, вважають вчені.

Джерело nashiditu.org.ua
Категорія: Цікаві новини | Переглядів: 723 | Додав: defaultNick | Теги: життя, неприємності, настрій, Психологи | Рейтинг: 0.0/0
Реклама

Реклама від Google

Архів записів

Пошук

Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz